Adli Yeminli Tercüman Nedir?
Yeminli Tercüman Olmak İçin Hangi Belgeler Gerekir?
Adli Yeminli Tercümanlığa Ne Zaman Başvurulur?
ONAT’ta Tercümanlık Süreci
Tercümanlarımızı nasıl seçiyoruz?
Profesyonel Tercüman ekibimizi kurarken ön başvuru sürecini başarıyla tamamlamış adaylar arasından sektöre ve uzmanlık alanlarına göre değerlendirme yapıyoruz.
Çeviri testlerini tamamlayan her tercümanımız teslim ettiği her proje sonrası; zaman ve hata oranı üzerinden puanlamaya tabi tutuluyor. Ortalama puanı ONAT Yapay Zeka algoritmalarının üzerinde değerlendirilen Tercümanlar ekibimizin bir parçası haline geliyor.
Kaynak:
5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, 05.03.2013 ve tarihli 28578 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Ceza Muhakemesi Kanununa Göre Tercüman Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik”, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu.
Sık Sorulan Sorular
Adli Yemin Geçerlilik Süresi Ne kadar?
Tercüman bilirkişilik süresi 1 yıldır. Her yıl yeniden başvurular toplanarak Adli Yeminli Tercüman listesi yenilenir.
Adli Yemin Her Yerde Geçerli Mi?
Herhangi bir ilde Adli Yeminli Tercüman olan kişi o yıl Türkiye’nin herhangi bir yerinde Tercüman Bilirkişilik yapabilir.
Adli Yeminli Tercüman Bilirkişi Listesine nasıl ulaşabilirim?
Adli Yeminli Tercüman Bilirkişi listeleri her yıl 31 Aralık tarihine kadar İl Adliyelerinin web sayfalarını (iladı.adalet.gov.tr) yayınlanır.
Yeminli Tercüman Olmak Bana Ne Kazandırır?
Çeviri ve tercüme iş hacminizi ve gelirinizi artırabilirsiniz.
Yeminli Tercüman Bilirkişi Nerelerde Tercüme Yapabilir?
Adli Yeminli Tercüman Bilirkişinin Tercüme yapabileceği bazı yerler şunlardır: Mahkemelerde taraflardan biri Türkçe bilmiyorsa; Soruşturma esnasında tarafların dinlenmesi, İddia ve savunma ile ilgili ana hususların tercümesi, İddianamenin anlatılması, Duruşma Kaydı Çözümleme / Deşifre İşlemi ve çevirisi aşamalarında tercüme yapabileceği gibi Tapuda taraflardan biri Türkçe bilmiyorsa ve Adli Yeminli çeviri veya tercüme isteyen diğer yerlerde tercüme yapabilirler.